0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Obradujte svoju bolju polovinu uz najbolje znakove pažnje ovog Valentinova. Da li dobar i pametan sat na poklon? Ili možda super televizor da skupa uživate u trenucima? A ona bi baš novi mobitel za sebe?

Pripremili smo ideje za najbolje poklone sa popustom sa super cijenama. Odaberite fantastičan poklon iz odlične ponude tehno darova već sada. Akcija važi do 15.02. 2024.

Zašto slavimo Valentinovo i kada je sve počelo?

Postoje razne teorije o Valentinovom, no najpoznatija potiče iz Rima, dok je kršćanstvo bilo u začecima. Tadašnji car Klaudije Gotski zabranio je svojim vojnicima da se žene jer je smatrao da se neće predano boriti u pohodima.

Svi svećenici poštovali su carevu odluku, osim Valentina koji je jedini vršio obred vjenčanja. Valentin je bio je svećenik i mučenik koji je živio u 3. stoljeću. Kada se za to saznalo, car ga je bacio u tamnicu i dao pogubiti odrubivši mu glavu 14. februara Pogubljen je 269. godine nakon čega ga je narod ubrzo proglasio svecem. Papa Julije 1. u 4. stoljeću nad njegovim je grobom podigao baziliku, te se od tada počeo štovati medu kršćanima. Od 15. stoljeća narod ga slavi kao zaštitnika zaljubljenih.

Mali anđeo Kupid, s lukom i strijelom, jedan je od najpoznatijih simbola Valentinova. Legenda kaže da se oni koje Kupid pogodi svojom strijelom odmah zaljube. 

Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.