0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Obradujte svoju bolju polovinu uz najbolje znakove pažnje ovog Valentinova. Da li dobar i pametan sat na poklon? Ili možda super televizor da skupa uživate u trenucima? A ona bi baš novi mobitel za sebe?

Odaberite koristan poklon iz odlične ponude tehno darova već sada. Akcija važi do 14.02. 2022.

Zašto slavimo Valentinovo i kada je sve počelo?

Postoje razne teorije o Valentinovom, no najpoznatija potiče iz Rima, dok je kršćanstvo bilo u začecima. Tadašnji car Klaudije Gotski zabranio je svojim vojnicima da se žene jer je smatrao da se neće predano boriti u pohodima.

Svi svećenici poštovali su carevu odluku, osim Valentina koji je jedini vršio obred vjenčanja. Valentin je bio je svećenik i mučenik koji je živio u 3. stoljeću. Kada se za to saznalo, car ga je bacio u tamnicu i dao pogubiti odrubivši mu glavu 14. februara Pogubljen je 269. godine nakon čega ga je narod ubrzo proglasio svecem. Papa Julije 1. u 4. stoljeću nad njegovim je grobom podigao baziliku, te se od tada počeo štovati medu kršćanima. Od 15. stoljeća narod ga slavi kao zaštitnika zaljubljenih.

Mali anđeo Kupid, s lukom i strijelom, jedan je od najpoznatijih simbola Valentinova. Legenda kaže da se oni koje Kupid pogodi svojom strijelom odmah zaljube. 

Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.