Upitajte Candy – Tehno Mag

Upitajte Candy

Upitajte Candy

Koja je razlika između No Frost i statičkog frižidera?

Kod frižidera ne postoji isključivo podjela na No Frost i statičke, već se dijele u različite kategorije ovisno o načinu hlađenja hrane: statički, statičko ventilacijski, No Frost (ili Total No Frost) i Frost Free (ili No Partial Frost). Pogledajmo koji vam model najbolje odgovara, ovisno o vašim potrebama.

No Frost ili Total No Frost frižider

Total No Frost frižider ne zahtijeva ručno odleđivanje ledenice i može ograničiti stvaranje plijesni ili neugodnih mirisa unutar hladnjaka zahvaljujući sustavu jednog motora, s jednim isparivačem te ventilacijskom uređaju i obradi zraka koja sprječava stvaranje leda i inja, pročišćavajući mirise koje proizvodi hrana.

Rashladni plin, međutim, suhog je tipa, što može dovesti do isušivanja namirnica poput povrća: preporuka je zaštititi ih plastičnom folijom prije stavljanja u frižider.

Statički i statičko ventilacijski frižider

Statičko hlađenje najčešći je sistem s jednim ili više motora, uz zaseban sistme hlađenja za frižider i zaseban za zamrzivač. Hlađenje se odvija zahvaljujući kruženju plinu kroz frižider i zamrzivač sve dok se ne postigne željena temperatura.

Statičko ventilacijski frižider koristi isti način rada kao i statički, uz dodatak ventilatora u odjeljku frižidera za raspršivanje hladnog zraka na ujednačeniji način: time je osigurano bolje očuvanje hrane.

Ventilacijski, kao i statički frižideri zahtijevaju periodično ručno odleđivanje zamrzivača, koje se preporučuje jednom ili dvaput godišnje.

Frost Free ili Partial No Frost frižider

Ova vrsta frižidera nova je generacija koja spaja karakteristike statičkog ili statičko ventilacijskog s Total No Frost frižiderom: saznajmo na koji način rade. Hlađenje frižidera je statičko ili ventilacijsko, na način da ne isušuje namirnice: zamrzivač je No Frost, čime se eliminira postupak ručnog odleđivanja.

Na taj način spajaju se prednosti oba sistema.

Važno je znati….

  • Pojava leda u frižideru uzrokovana je zaleđivanjem vodene pare iz hrane i zraka koji ulazi kod svakog otvaranja vrata frižidera/zamrzivača.
  • Led u zamrzivaču potrebno je ukloniti nakon što debljina prelazi 2 mm.
  • Frižideri A+, A++ i A+++ energetske klase garantuju veliku uštedu novca, za istu upotrebu uređaja.

Candy asortiman frižidera istražite na našem web shopu, [Candy frižideri]

UPRAVA

TEHNO-MAG d.o.o. za proizvodnju, promet i  usluge; export-import
Zona poduzetništva 2, Orašje, BiH
ID: 4254026420004
PDV: 254026420004

Veleprodaja
031 710 571 |  033 612 188
Finansije
031 710 410 |  033 710 404
info[at]tehnomag.com

Radno vrijeme
Pon – Pet: 09:00 – 16:00
Subota: 09:00 – 14:00

MARKETING

Kolodvorska 12, Sarajevo, BiH

033 612 188
marketing[at]tehnomag.com

Radno vrijeme
Pon - Pet: 09:00 - 16:00
Subota: 09:00 - 14:00