Slavimo ljubav – Tehno Mag

Slavimo ljubav

Slavimo ljubav

Zašto slavimo Valentinovo – Dan zaljubljenih?

Mali anđeo Kupid, s lukom i strijelom, jedan je od najpoznatijih simbola Valentinova. Legenda kaže da se oni koje Kupid pogodi svojom strijelom odmah zaljube.

Još u 3. stoljeću, u doba drevnog Rimskog Carstva, u vrijeme u kojem su Rimljani progonili kršćane, u gradu Rimu živio je mudar i čestit svećenik po imenu Valentin.

Kad nije obavljao svoje svećeničke dužnosti radio je u svom vrtu. Jednog dana došla mu je jedna djevojčica i zamolila ga da joj da ružu za bolesnog dječaka. Djevojčica se vratila nakon nekoliko dana i rekla mu da je dječak bio jako sretan što je dobio ružu i zamolila ga da joj da još jednu. Valentin joj je dao i drugu ružu da je ponese svom prijatelju, a sam odluči posjetitii siromašne, bolesne i usamljene, noseći im ruže i druge sitnice da ih obraduje.

Zašto februar?

Tako crkva propovijeda priču o Svetom Valentinu, svećeniku koji se u to vrijeme oglušio o naredbe cara Klaudija koji je zabranio vjenčavanje rimskih vojnika kako se ne bi okretali porodici. Svećenik Valentin oglušio se o tu zapovjed te je potajno vjenčavao parove riskirajući zatvor i pogubljenje. Upravo takva sudbina zadesila ga je 14. februara kada mu je odrubljena glava. Narod ga je proglasio svecem, a kasnije je svečenstvo odlučilo da se 14. februar slavi kao dan svetog Valentina.

Valentinovo danas…

Valentinovo se danas slavi širom svijeta na različite načine, ali ne ograničava se samo na zaljubljene parove i izgubljene ljubavi.

Valentinovo veliča ljubav djeteta prema roditeljima i obrnuto, dragim prijateljima i svima onima koje nosimo duboko u srcu. Valentinovo je dan kada se u svijetu pošalje najveći broj čestitki i proda najviše cvijeća.

Što pokloniti?

Recept za savršen poklon ne postoji – nekada je najljepši onaj kome se niste ni nadali, bez povoda i razloga, a nekada nije loše da vašoj polovini pomognete da vas obraduje baš onim komadom koji „mjerkate“ već neko vrijeme. To je pobjednička kombinacija! Kako bi smo vam olakšali izbor poklona izabrali smo za vas savršene prijedloge za poklone sa super cijenama.

U periodu od 09. do 15.02. Tehnomag svojim kupcima daruje SUPER cijene na asortiman osobne njege, mobitela, pametnih satova i narukvica, fotoaparata i kamera, laptopa, konzola, slušalica i zvučnika. Ali to nije sve… za kupovinu u iznosu od 50KM ili više navedenog asortimana Tehnomag šalje 10 parova na Vlašić dva dana. Zato, nagradite u ime ljubavi i bićete nagrađeni… :)

Ponudu pogledajte na sljedećem linku, Specijalna Valentinovo ponuda. A ako ni tada ne pronađete prigodan poklon, pogledajte i ostatak asortimana na web shopu www.mobilmedia.ba ili posjetite naše prodajne salone.

 

UPRAVA

TEHNO-MAG d.o.o. za proizvodnju, promet i  usluge; export-import
Zona poduzetništva 2, Orašje, BiH
ID: 4254026420004
PDV: 254026420004

Veleprodaja
031 710 571 |  033 612 188
Finansije
031 710 410 |  033 710 404
info[at]tehnomag.com

Radno vrijeme
Pon – Pet: 09:00 – 16:00
Subota: 09:00 – 14:00

MARKETING

Kolodvorska 12, Sarajevo, BiH

033 612 188
marketing[at]tehnomag.com

Radno vrijeme
Pon - Pet: 09:00 - 16:00
Subota: 09:00 - 14:00