Savjeti za kupovinu sušilice – Tehno Mag

Savjeti za kupovinu sušilice

Savjeti za kupovinu sušilice

Odlučili ste se za kupovinu mašine za sušenje veša ali s obzirom da se niste susretali do sada sa njom niste baš najsigurnji pri izboru?

Najvažnije je odabrati odgovarajući model, a to nećete postići kupovinom mašine sa najvećim kapacitetom i najraznovrsnijim programima već onom koja će u potpunosti zadovoljiti Vaše potrebe.

Zbog toga treba obratiti pažnju na sljedeće:

Na tržištu se prije svega mogu naći najrazličitiji modeli mašina sa različitim kapacitetima. S obzirom da se savjetuje uključivanje pune mašine što je ujedno i najekonomičnije korištenje ovog uređaja, preporuka je da se nikako ne treba voditi logikom što veći kapacitet to bolje, već je u potpunosti prilagoditi Vašim realnim potrebama. To najbolje možete utvrditi mjerenjem hrpe veša i njene težine. Pri testiranju dolazi se do podataka koji tačno određuju potrošnju energije po jedinici veša. Pri sušenju manjih količina veša nego što to predviđa pun kapacitet svakako će doći do povećanja potrošnje el. energije. Primjer može biti mašina sa kapacitetom od 7 kg. Ukoliko u nju ubacite oko 3 kilograma veša za sušenje potrošnja se povećava između 30 i 40 procenata.

Specifičnost pojedinih modela je takođe od velikog značaja. Ovdje se prije svega misli na odabir kondenzacijskih ili odvodnih modela što direktno utiče na mjesto gdje ćete mašinu postaviti. Kondenzacijske modele, sve više dominatne na tržištu Evrope, možete smjestiti bilo gdje u Vašem stanu jer ne zahtjevaju odvodne cijevi već imaju posebne posude za skupljanje vode koje se lako prazne. Dodatna prednost ovih modela je i znatna ušteda električne energije.

U velikoj prednosti su samostalni automatski modeli mašina za sušenje veša koji za nadzor imaju elektronske senzore kao i mjerače stepena vlage u vešu. Pri postizanju željenog nivoa mašina će se automatski isključiti.

Programi koje nude mašine za sušenje nisu od presudnog značaja pri izboru samog modela jer tu nema neke preterane razlike. Osnovni uobičajeni modeli su za sušenje pamuka za različitim stepenima vlažnosti u zavisnosti da li je spreman za peglanje valjkom ili peglom kao i program za sušenje osjetljive ili sintetičke tkanine sa stepenom od potpuno suhog do idealnog za peglanje.

Najlakše bi svakako bilo kad suh veš direktno izvađen iz mašine ne bi morao da se pegla, ali to nije slučaj uvijek. Druga stvar može biti i subjektivna procjena šta je zapravo Vama izgužvano a šta ne. Zbog toga je poželjno da Vaša mašina ima program koji će nakon završenog sušenja neko vrijeme i dalje okretati veš u bubnju ne dajući mu da se slegne i gužva. Zvučni signal nakon završetka je svakako korisna stvar.

Pojedini renomirani proizvođači u svoje modele ubacile su dragocenu opciju “steam teck”. Kada se sušenje završi dolazi do ubacivanja pare u bubanj kojom se tkanina omekšava i veš postaje mekši nego ikada. Ubacivanjem pare se u isto vrijeme tkanina ispravlja pa u tom slučaju peglanje nije potrebno. Odličan program postoji za košulje gdje možete ubaciti i po samo nekoliko košulja, mašina će ih osušiti i one će biti spremne da ih obučete a da ne morate prethodno da ih peglate. Što se tiče prostora i sigurnosti najbolje je odlučiti se za modele koji se mogu postaviti na mašine za pranje veša. Kod svih modela postoje posebni sistemi kojim se kontroliše stabilnost i sprječava njihovo “skakanje”. Sa vakumiranim nogicama mašinu za sušenje možete bez brige postaviti na mašinu za pranje i biti bezbrižni što se tiče stabilne sinergije.

 

Nekada i sad: Kada bi ste pitali Vaše bake i mame one bi Vam sigurno rekle kako im mašina za sušenje veša nikad nije bila ni potrebna. Sličan slučaj je i sa mašinom za pranje posuđa. Ali kad se malo bolje razmisli one nam svakako mogu pomoći u svakodnevnom životu i uštedjeti mnogo vremena.

Prednosti mašine za sušenje veša:

  • U zimskom periodu kada nemate gdje da raširite veš i kad se on jako teško suši mašina za sušenje je idealno rješenje.
  • S obzirom da živimo u 21. vijeku ona odavno ne predstavlja luksuz samim tim što ima znatno povoljniju cijenu u odnosu na mnoge druge uređaje pa je samim tim i veoma isplativa.
  • Pruža znatnu uštedu vremena koje bi potrošili prostiranjem i skupljanjem veša.
  • Nema naslaga veša po terasi, radijatorima i ostalim dijelovima u kući
  • Ne morate da brinete što ste veš ostavili na otvorenom a može pasti kiša i pokvasiti ga.
  • Sprječava se skupljanje nečistoća i prašine iz vazduha u vešu.
  • Sve stvari su znatno mekše a naročito peškiri.
  • Ne treba koristiti previše omekšivača u toku pranja kako bi Vam garderoba i ostale stvari bile mekane.
  • U slučaju da imate malu djecu možete na najbrži mogući način oprati i osušiti svu njihovu odjeću.
  • U toku zime kada se djeca igraju na snijegu obično se vrate potpuno mokri, pa tako im možete osušiti i zimske jakne i u tom smislu ne morate brinuti.
Najpovoljnije cijene: Ukoliko pratite akcijske ponude možete pronaći i kupiti visokokvalitetne uređaje između ostalog i mašinu za sušenje veša po izuzetno povoljnim cijenama.
Potražite naše modele mašina za sušenje veša na našem web shopu.

UPRAVA

TEHNO-MAG d.o.o. za proizvodnju, promet i  usluge; export-import
Zona poduzetništva 2, Orašje, BiH
ID: 4254026420004
PDV: 254026420004

Veleprodaja
031 710 571 |  033 612 188
Finansije
031 710 410 |  033 710 404
info[at]tehnomag.com

Radno vrijeme
Pon – Pet: 09:00 – 16:00
Subota: 09:00 – 14:00

MARKETING

Kolodvorska 12, Sarajevo, BiH

033 612 188
marketing[at]tehnomag.com

Radno vrijeme
Pon - Pet: 09:00 - 16:00
Subota: 09:00 - 14:00