0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Međunarodni dan žena obilježava se 8. marta svake godine. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. Nastao je kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost, pravo glasa kao i emancipaciji žena. Žene u cijelom svijetu još uvijek se bore s raznim predrasudama, diskriminacijom, staklenim stropom posebno u poslovnom svijetu.


Kao i većina praznika, i ovaj je podlegao komercijalizaciji, pa se na ovaj dan ženama uglavnom poklanja cvijeće, dok se njegova suština potpuno zaboravlja. Zato podsjećamo na suštinu ovog važnog datuma koja leži u dugogodišnjoj borbi žena za pravo na rad, ujednačavanje plaća za žene i muškarce, jednaka biračka prava, bolju zdravstvenu zaštitu žena i podršku porodiljama.

 

Težina ženske borbe i snaga koju su u istoj pokazale svakako zaslužuju nagradu i priznanje. Drage dame iz svog okruženja pazite, uvažavajte svaki dan, a ukoliko ih želite počastiti poklonom koji će im sigurno izmamiti osmjeh na lice... pogledajte naše prijedloge.

Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.