0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Rowenta pročišćivači zraka: Osigurajte čist zrak i u vašem domu

Neka alergija kod kuće bude stvar prošlosti! S pročišćivačem zraka, možete disati lakše uz znanje da je zrak u vašem domu siguran, čist i bez alergena.

13.11.2021.

Neka alergija kod kuće bude stvar prošlosti! S pročišćivačem zraka, možete disati lakše uz znanje da je zrak u vašem domu siguran, čist i bez alergena.

Zagađenje zraka je jedna od glavnih tema ovog stoljeća. Iako decenijama znamo kakve posljedice ima na zdravlje planete, sve više znamo i osjetimo razorne efekte koje može imati na zdravlje pojedinca.

Jasno je da je gradski zrak zagađeniji nego u ruralnim područjima. Međutim, ono čega prije nekoliko godina nismo bili toliko svjesni jeste činjenica da zrak u našim domovima i kancelarijama može biti i mnogo više zagađen u odnosu na zrak na otvorenom.

Zagađivači vazduha u kući, stanu, kancelariji ili bilo kojem drugom zatvorenom prostoru su brojni, a neki od njih su: virusi, prašina i grinje, životinjska dlaka i ljuspice kože, dim, polen, vlaga i buđ.

Ukoliko vam je stalo da zrak u vašem domu ili poslovnom prostoru bude zdraviji, pročišćavači su pravo rješenje. To su aparati koji su namijenjeni pročišćavanju zraka u kućnom okruženju, odnosno bilo kojem zatvorenom prostoru.

Pročišćavači zraka su veoma jednostavni aparati. Koriste sisteme zasnovane na ventilatoru i filetrima. Filteri imaju zadatak da razgrade zagađujuće čestice, a takođe i čiste zrak od prašine, uklanjaju neprijatne mirise ili duhanski dim.

Vrste filtera

HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) je najefikasniji filter koji je danas dostupan. Uspijeva zadržati čak 99,99% i najmanjih čestica veličine 0.3 mikrona. Njegove prednosti su što uklanja mnoge štetne čestice u bilo kojem zatvorenom prostoru, kao što su prašina, grinje, polen, perut, buđ. Posebno je značajno što ne proizvodi ozon, kao ni druge štetne nusproizvode.

Filter sa aktivnim ugljem izuzetno je značajan jer predstavlja idealno rješenje za neutralizaciju različitih mirisa i plinova. Kao ni HEPA filter, ni on ne proizvodi ozon i druge štetne nusproizvode.

Allergy + filter uklanja buđ, grinje, polen, sitne čestice, bakterije, viruse i životnjske dlake, dok Nanocaptur filter uklanja formaldehid, najštetniji zagađivač zraka.

Što više funkcija, više je i mogućnosti za prilagođavanje upotrebe pročišćavača različitim potrebama. Neke od najčešćih su: nivoi rada; tajmer; kontrola aparata pomoću aplikacije; noćni režim rada; senzor kvalitete zraka, ambijalntalno svjetlo.

Istražite ponudu Rowenta pročišćivača zraka i izaberite najbolje za sebe i svoje najdraže, jer Vaša porodica je Vaš zrak.

>> Rowenta pročišćivači zraka <<

Komentari

Vaša ocjena
Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.