0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Otkrijte zašto ima smisla slaviti Movember i kako do seksi brkova

Pustite brkove, oblikujte ih voskom, postignite savršeni oblik s trimerom i po potrebi posjetite brijačnicu za dodatni šarm.

04.11.2023.

U novembru, mjesecu brkova, podržavamo pokret Movember koji promiče svijest o muškom zdravlju. Pustite brkove, oblikujte ih voskom, postignite savršeni oblik s trimerom i po potrebi posjetite brijačnicu za dodatni šarm.

 

U Španjolskoj kažu da je poljubac bez brkova kao jaje bez soli. I sva sreća da u novembru ima puno brkova (a nadamo se i poljubaca). :) Brkovi nisu samo modni dodatak, već i izraz muškosti i zrelosti. 

Svakodnevno češljajte bradu

Danas su brkovi drugi najčešći način nošenja brade nakon pune brade. Ali postoji mnogo različitih izgleda za brkove. Kako ih pravilno njegovati? Potrebno je: oprati bradu i očistiti je od prašine i prljavštine, ošišati je, njegovati, češljati i oblikovati. Ovakva brada zahtijeva malo posla (nije ni čudo da ih prosječan muškarac s brkovima navodno dotakne i do 760 puta dnevno! ), ali vrijedi. "Najbolje je pustiti brkove dok ih ne možete oblikovati", savjeti su iz brijačnica.

SAVJET: Zašto ima smisla slaviti Movember? Kada muškarci širom svijeta puštaju Movember brkove, skreću pažnju na zanemareno područje edukacije i prevencije u muškom zdravlju. Riječ je prvenstveno o bolestima poput raka testisa ili prostate, ali i o psihičkom zdravlju i samoubojstvu. Dobrotvorni pokret postoji od 2003. godine – i poput mnogih briljantnih ideja, rođen je u baru. Dvojica prijatelja, Travis i Luke iz Australije, odlučili su ponovno napraviti brkove - a pridružilo im se još trideset muškaraca. Danas ima milijune sljedbenika. 

Također biste trebali koristiti poseban sapun za bradu i šampon za bradu tri puta sedmično koji sadrže vitamine i minerale kako bi vaša brada bila zdrava”, objašnjava brijač. Šampon nježno čisti i hrani bradu te je čini mekom. Kako se tačno radi? Nanesite šampon za bradu na navlaženu bradu, zapjenite i umasirajte. Ostavite kratko i isperite vodom.

Pustite da se brada osuši, a zatim upotrijebite druge  proizvode za njegu brade, poput ulja, balzama ili voska. “Najbolje je svaki dan češljati brkove ili punu bradu i svaki dan koristiti posebne kozmetičke preparate za brkove ili punu bradu."

Postignite savršeni oblik s trimerom za bradu

Kućna njega je neophodna, a visokokvalitetni  trimer za bradu i/ili brijač mogu pomoći. Birajte iz naše široke ponude proizvoda za njegu brade renomiranih marki kao što su  BaByliss For Man,  Braun,  Panasonic ili Rowenta. Odaberite onaj koji vam omogućava precizno oblikovanje, održavajući jedinstvenu estetiku vaših brkova. Movember nije samo modni izazov, već i prilika da podržite vaše zdravlje i zdravlje muškaraca diljem svijeta.

 

 

Izvor: notino.de

 

Komentari

Vaša ocjena
Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.