0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Da li je IPL epilacija ono što Vam treba?

Istražite sve prednosti i mane IPL sistema za uklanjanje dlačica!

17.06.2022.

IPL epilacija

Kada bismo pitali žene zašto najviše vole ljeto jednoglasno bi odgovorile: Zbog kratkih haljina, sunčanih dana i preplanulog tena. Jednako jednoglasno bi odgovorile i što im najviše ide na živce: Te dosadne dlačice i planiranje jutarnjeg outfita ovisno o tome jesu li se stigle depilirati ili ne.

Zima je super. I dalje postoji potreba za depilacijom, ali si svaka žena može dozvoliti koji nemaran dan, preskakanje termina kod kozmetičara ili mali odmor od britvice.

Loša vijest je što vas sljedeće ljeto opet čeka isti scenarij pa je pravo vrijeme da poduzmete korake kako biste prve zrake sunca dočekali potpuno bezbrižno. Barem što se depilacije tiče.

Depilacija nije novost.
Uklanjanje dlačica s tijela nije nikakva novost.

Žene su oduvijek u potrazi za metodama uklanjanja dlačica koje su, ne samo djelotvorne, već i dugotrajne, a bilo bi predivno da su i bezbolne! Većina je pokušala sve, od profesionalnih tretmana voskom do “uradi sam” metoda s britvicama, pjenama, kremama i električnim epilatorima.

Često nijedna metoda ne nudi ono što žene traže, potpunu bezbrižnost i dugotrajno rješenje. Pod time ne mislimo na rješenje koje će kožu držati glatkom dva tjedna, već mnogo duže.

Tradicionalne metode depilacije.

Tradicionalne metode depilacije imaju svoje prednosti i mane. Neke predstavljaju instant rješenje s vijekom trajanja od možda dan ili dva, dok druge osiguravaju do nekoliko tjedana bez potrebe za depilacijom, ali su toliko bolne da ih većina žena izbjegava u širokom luku.

  • Brijanje

Brijanje daje trenutne rezultate, ali ima veliki nedostatak. Dlačice se režu u dodiru s kožom i već sutradan koža više nije glatka.

 

Brijanje može biti brzinsko rješenje u situacijama poput nenadane poslovne večere na koju biste htjeli odjenuti novu haljinu bez rukava, ali je u pravilu riječ o kratkotrajnoj i nezadovoljavajućoj metodi depilacije.

  • Kreme za depilaciju

Za razliku od svih ostalih metoda, kreme za depilaciju sadrže jake kemikalije zbog čega dolazi do iritacije kože, plikova i blagih opekotina.

Kao i kod brijanja, dlačice se ne uklanjaju iz korijena, već na razini kože, te će proviriti idući dan.

  • Vosak

Mnogi će se složiti da je depilacija voskom najbolnija opcija.

Dobra vijest za sve koji žele dugotrajnije rezultate jest da ova metoda osigurava i do šest tjedana bezbrižnosti.

Loša vijest je što postoji povećan rizik od pojave uraslih dlačica. Ujedno, prilikom depilacije voskom određeni dio dlačica ne iščupa se iz korijena već se pokida iznad razine kože.

To znači nejednak rast dlačica, neke će početi rasti odmah po depilaciji, dok ćete na druge morati pričekati nekoliko tjedana.

S obzirom da je potrebno pričekati da dlačice narastu na određenu dužinu kako biste ih mogli zahvatiti voskom, niste u poziciji da sami odredite kada ćete se depilirati. O tome će, ipak, odlučivati brzina rasta vaših dlačica.

  • Šećerna pasta

Riječ je o jednoj od najstarijih metoda depilacije. Šećerna pasta manje je bolna od depilacije voskom jer se dlačice uklanjaju u prirodnom smjeru njihovog rasta, ali ipak boli.

Bol je najveća kod uklanjanja dlačica iznad usana, prsnog koša i bikini zone, ali nije baš zabavno niti kada je riječ o pazusima.

  • Lasersko uklanjanje dlačica u salonu

Laserski tretmani za uklanjanje dlačica u kozmetičkim salonima zahtijevaju više odlazaka kozmetičaru. Preporučuje se tretmane raditi u pravilnim vremenskim razmacima, a potrebno ih je najmanje šest do osam da bi se vidjeli rezultati.

Uspjeh laserskog uklanjanja dlačica u salonu ovisi o tipu dlačica, području na kojima ih želite ukloniti i učestalosti tretmana.

Veliki minus je što ovi tretmani mogu biti prilično skupi, te cijene tretmana npr. nogu za žene koštaju oko 120KM, dok za muškarce cijena ovakvog tretmana iznosi oko 300KM. Želite li osim s nogu, ukloniti dlačice i s pazuha, lica i bikini zone, ili u slučaju muškarca dlačice zolufa, zone ušiju, ramena, pripremite još toliko novca.

Osim toga, morate uvijek paziti da tretmane uklopite u svoj ionako prenatrpani raspored, jer je važno da ih radite redovito. U protivnom, uspjeh neće biti zadovoljavajući i na kraju ćete morati posegnuti za britvicom. Nije li to ono što ste htjeli izbjeći?

Lasersko uklanjanje dlačica najbolje je od svih nabrojanih metoda. One se po učinkovitosti i dugotrajnosti rezultata ne mogu se ni uporediti s uspjehom laserskog uklanjanja dlačica.

Kako onda izbjeći visoke troškove i gnjavažu koju nose takvi tretmani u kozmetičkim salonima?

  • Rješenje je IPL epilacija

Sada možete sami napraviti IPL tretman uklanjanja dlačica kod kuće, kad god to želite i uz učinkovite rezultate, bez odlaska kozmetičaru.

IPL ili intenzivna pulsirajuća svjetlost je inovativan, učinkovit i siguran način za uklanjanje dlačica i jednako je djelotvoran kada su u pitanju žene i muškarci.

IPL sistem za uklanjanje dlačica može se koristiti na nogama, rukama, ispod pazuha, ali i na osjetljivijim dijelovima kao što su bikini zona i lice.

Zahvaljujući unaprijeđenim funkcijama, mnogi od ovih aparata mogu kontinuirano čitati i prilagođavati intenzitet svjetla za bolje rezultate i sigurnost, prilagođavajući se svakom tonu kože. Senzor za kontakt s kožom, koji sadrži većina IPL aparata na tržišu, također osigurava da uređaj treperi samo kada je u kontaktu s kožom

Uređaj je jednostavan za uporabu, siguran i vrlo brz jer kombinira najviši intenzitet svjetla i brzu obradu. Možete aktivirati način klizanja, što je idealno za tretiranje većih područja kao što su noge.

Također možete birati između različitih načina rada koji se kreću od normalnog, do nježnog i iznimno nježnog. Idealno je to rješenje za osjetljiva područja.

Zahvaljujući IPL sistemu, umjesto u skupim salonima, uklanjanje dlačica IPL metodom možete obaviti sami kod kuće, onda kada vi to želite.

Kvaliteta, brzina i učinkovitost tretmana jednake su kao i kod uređaja za profesionalnu upotrebu.

Ono što se jako razlikuje jest cijena. Na IPL uređaju višestruko ćete uštedjeti u odnosu na skupe kozmetičke tretmane. Gledajući dugoročno, oko 400.000 bljeskova, što je trenutno najčešći kapacitet kod IPL uređaja, dovoljan je za 24 godine tretmana. Brojke ne lažu.

Najnovije generacije IPL uređaja imaju bezbroj prednosti, pa ćemo se osvrnuti samo one najznačajnije:

  • Omogućuje najsigurniji, najbrži i najučinkovitiji IPL tretman za trajno smanjenje broja dlačica u samo 4 sedmice.
  • Sigurnost za kožu -  uređaji koji se trenutno nude na tržištu su dermatološki testirani i njihovu bezbjednost je potvrdila međunarodna organizacija za zdravlje kože (Skin Health Alliance).
  • Brzina tretmana - ovisno o zoni koju tretirate, možete koristiti klizeći način rada te ubrzati proces epilacije.
  • Udobnost i praktičnost - tretman radite u udobnosti vlastitog doma, kada Vama odgovara i nemate potrebu sa rezervacijom termina.
  • Jedostavnost - većina IPL uređaja na tržištu posjeduje senzore za prepoznavanje tonusa kože te prema tome automatski prilagođava intenzitet tretmana.
  • Higijena - IPL uređaj koristite Vi lično i ne dijelite sa kompletnom klijentelom kozmetičkog salona.

 
Napomenućemo da, neposredno prije i nakon IPL tretmana nije preporučljivo izlagati tretirani dio tijela sunčevim zrakama. Obratite pažnju da se ne izlažete sunčevim zrakama barem 48h prije i poslije tretmana.

Na kraju ćemo razgraničiti osnovne termine iz ovog članka a to su laserska epilacija i IPL epilacija. Iako je naizgled postupak isti, postoje razlike.
Lasersko uklanjanje dlačica postupak je kod kojeg se koristi specifična talasna dužina lasera kojom se oštećuju folikule dlačica te sprečava novi rast dlačica. Riječ laser zapravo je akronim koji označava ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’, odnosno, pojačanje svjetlosti pomoću stimulirane energije zračenja. Laser, dakle, emitira jedinstvenu koncentriranu zraku svjetlosti. 
Za uklanjanje dlačica, laser će emitirati specifične talasne dužine kojima se cilja melanin u dlaci, zagrijava se korijen dlake i selektivno oštećuje folikula dlake. Kada je folikula oštećena, dlačica vrlo teško ponovno izraste.

IPL - Intenzivno pulsirajuće svjetlo koristi visokonaponskosvjetlo koje sadrži više talasnih dužina, a ne jednu jedinstvenu zraku kako je slučaj kod lasera. Metoda uklanjanja dlačica intenzivnim pulsirajućim svjetlom pomoću svjetlosnih pulseva cilja melanin u folikuli dlačice. Melanin apsorbira svjetlo, što oštećuje folikulu i sprječava novi rast. 
Kao i kod laserskog uklanjanja, boja kože i dlačica su važni faktori za razmatranje prilikom tretmana. Intenzivno pulsirajuće svjetlo obično najbolje djeluje kod osoba sa svijetlom kožom i tamnim dlakama, no nije osobito prikladno za osobe s tamnijom kožom.
I laser i intenzivno pulsirajuće svjetlo mogu se primjenjivati na bilo kojem dijelu tijela. Najpopularnija područja tretmana kod žena su pazusi, bikini područje, noge, gornje usne i brada. Kod muškaraca, popularna područja za tretman su leđa, abdomen, prsa i ramena, kao i vrat i lice.

 

Sada kada ste saznali sve prednosti IPL epilacije, vrijeme je i da pogledate koje uređaje iz ovog asortimana nudimo.

 

>> Istražite ponudu IPL uređaja <<

 

Izvori:

senzacionalno.hr

poliklinikabagatin.hr

Komentari

Vaša ocjena
Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.