0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Prvi televizor na svijetu s kognitivnom inteligencijom, Sony BRAVIA XR A90J

Otvorene su prednarudžbe za najbolji Sonyjev 4K HDR OLED televizor ikad. Prednaruči od 01.04. do 15.05.

03.04.2021.

Otvorene su prednarudžbe za najbolji Sonyjev 4K HDR OLED televizor ikad. A90J pokreće revolucionarni Cognitive Processor XR™ za neusporediv kontrast s ekstremnom svjetlinom i čistom crnom bojom.

Sony je najavio europske datume za lansiranje svojih inovativnih BRAVIA XR MASTER serija A90J 4K HDR OLED televizora. Dugo očekivani prvi na svijetu televizor s kognitivnom inteligencijom [i] koji je sada dostupan za prednarudžbu u odabranim europskim zemljama. A90J je vodeći OLED model nove serije BRAVIA XR koji koristi potpuno novu metodu obrade koja nadilazi uobičajeni AI, dizajniran da replicira načine na koje ljudi vide i čuju.

Kad vidimo predmete, nesvjesno se usredotočimo na određene točke. Cognitive Processor XR ™, koji radi na princpu kognitivne inteligencije, dijeli zaslon na brojne zone i otkriva gdje je "žarišna točka" na slici. Iako konvencionalna umjetna inteligencija (AI) može samo pojedinačno otkrivati ​​i analizirati elemente slike poput boje, kontrasta i detalja, novi Cognitive Processor XR™ može unakrsno analizirati niz elemenata odjednom, baš kao što to radi i naš mozak. Na taj se način svi elementi međusobno prilagođavaju za najbolji konačni ishod, tako da je sve na sceni sinkronizirano i živopisno - nešto što konvencionalni AI ne može postići.

Cognitive Processor XR™ također može analizirati položaj zvuka u signalu tako da se zvuk točno podudara s onim što je na ekranu. Uz to, pretvara bilo koji zvuk u 3D surround zvuk, pružajući vrhunski realizam uz zadivljujuću zvučnu kulisu. Uči, analizira i razumije količine podataka bez presedana i inteligentno optimizira svaki piksel, kadar i scenu za najživljiju sliku i zvuk koju je Sony ikada isporučio. Uz Acoustic Surface Audio+, zaslon je zvučnik na ovom BRAVIA XR 4K OLED televizoru, čiji se zvuk precizno podudara sa onim što je na ekranu za zaista upečatljivo iskustvo.

BRAVIA XR MASTER serija A90J 4K HDR OLED televizori imaju ekskluzivnu uslugu BRAVIA CORE. Unaprijed uključeni na sve nove modele BRAVIA XR, korisnici mogu uživati u izboru najnovijih Sony Pictures Entertainment premium i klasičnih naslova, te u najvećoj IMAX Enhanced kolekciji. BRAVIA CORE prvi je u industriji koji ima tehnologiju Pure Stream™, postižući gotovo jednaku UHD BD kvalitetu bez gubitaka uz streaming do 80 Mbps.

>> Prednaruči odmah <<

 [i] Uključujući procesor koji unakrsno analizira višestruke elemente slike u kombinaciji s žarišnim točkama; rekreirajući ljudsku perspektivu. Od prosinca 2020. nijedna druga marka nije izričito tvrdila takvu kognitivnu inteligenciju za svoj TV procesor. Potvrdio Strategy Analytics.

 

 

 

Komentari

Vaša ocjena
Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.