0 0,00 KM Košarica je prazna 0
Proizvodi

Philips Lumea | 6 mjeseci glatke kože bez dlačica

Glatka koža bez dlačica do šest mjeseci uz novi Philips Lumea IPL uređaj serije 9000

03.11.2021.

Inovacija: 450.000 bljeskova i SenseIQ tehnologija koja nježno djeluje i na najosjetljivijim područjima

San svake žene je zdrava i njegovana koža bez neželjenih dlačica, koja donosi osjećaj sigurnosti, slobode i nesputanosti. Kako bi bile spremne da bezbrižno zakorače u novi dan, mnoge žene praktikuju uklanjanje dlačica kao sastavni dio dnevne beauty rutine. Za većinu njih to ujedno znači bol i iritaciju, koje se javljaju kao posljedica uobičajenih tretmana uklanjanja dlačica; metode brijanja ili depiliranja. No, ono što mnoge najviše zabrinjava jeste učinkovitost, odnosno koliko dugo mogu uživati u glatkoći kože?! Za metod brijanja efikasnost je svega 24 sata, dok epilacija voskom, pod uslovom da se pravilno izvede, nudi miran san do maksimalno tri sedmice.

Mnoge dame, bile one mlađe ili starije, uvijek pokušavaju pronaći najbolji način kako se riješiti neželjenih dlačica. Savjete o bezbjednom i na duže staze vrlo efikasnom uklanjanju dlačica sa cijelog tijela potražili smo od dr. Vesne Stanojević, specijalistkinje dermatovenerologije, koja nam je otkrila sve prednosti korištenja stručne IPL tehnologije kod kuće, razvijene u saradnji s dermatolozima.

Žene podnose uglavnom bolne tretmane kako bi se, i to samo za vrlo kratak period, riješile neželjenih dlačica, nakon čega se frustracija i nezadovoljstvo vrlo brzo vraćaju. No, to zaista ne mora biti praksa, jer na tržištu se može naći moderan uređaj baziran na tehnologiji pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta – IPL, koji omogućava lako uklanjanje dlačica sa cijelog tijela i već nakon tri tretmana osigurava čak 92% manje dlačica, otkriva na početku našeg razgovora dr. Stanojević i ističe kako se radi o najnovijem uređaju Philips Lumea IPL serije 9000 koji je ujedno najbrži i najučinkovitiji IPL uređaj do sada. Inovacija je u SenseIQ tehnologiji koja prepoznaje i njeguje kožu. Naime, SmartSkin senzor detektira ton kože i nudi najugodniju postavku svjetla za prepoznatu nijansu, dok uređaj nježno djeluje i na najosjetljivijim područjima. Za razliku od prethodne edicije nova Lumea programirana je na 450.000 bljeskova svjetlosti, što je ekvivalent za 39 godina njegovog korištenja.

>>  NARUČI ODMAH I UŠTEDI <<

Philips Lumea IPL

Kako funkcioniše IPL tehnologija u kućnim uslovima?

I najnoviji model u generaciji Lumea uređaja, sa kojim se postiže glatkoća kože kao iz salona, namijenjen je za korištenje iz udobnosti doma. Inače, tehnologija IPL uređaja Lumea nastala je upravo iz tehnologije koja se upotrebljava u profesionalnim salonima, ali je prilagođena da zadovoljava sve sigurnosne propise za upotrebu kod kuće.

“IPL je napredna tehnologija koja postoji više od 25 godina, a funkcioniše na način da koristi intenzivno pulsirajuće svjetlo u svrhu uspavljivanja dlake. Djeluje na pigment boje u dlaci, melanin, na način da ga u samom korjenu dlake uništava te tako ona nestaje. Potrebno je naravno ispoštovati preporuku upotrebe aparata, pa se prva četiri tretmana rade svake dvije sedmice, a ostalih osam tretmana svake četiri sedmice, što je sasvim razumljivo jer svaka dlaka na našem tijelu ima različitu fazu rasta. Vrlo je praktično što se može koristiti i besplatna Lumea IPL aplikacija, koja kao personalizirani vodič na vrijeme podsjeća kada i na kojem dijelu tijela treba ponoviti tretman”, pojašnjava i dodaje kako nakon obavljenih preporučenih 12 tretmana može se uživati u glatkoj koži bez dlačica do šest mjeseci.

>>  NARUČI ODMAH I UŠTEDI <<

Pametni nastavci posebno dizajnirani za obline tijela

Sa četiri pametna nastavka aparat je potpuno prilagođen za optimalno korištenje na svim dijelovima tijela: lice, područje pazuha, bikini zona, te za veće površine kao što su noge, ruke i stomak, dok je učinkovit na gotovo svim tipovima kože i boje dlačica, odnosno na prirodno tamnoplavim, smeđim i crnim dlačicama, te nijansama kože od vrlo bijele do tamnosmeđe.

“S obzirom da svjetlosne impulse apsorbira melanin sama učinkovitost ovisi o razini melanina. Uređaj Lumea stoga nije efikasan za tretiranje bijelih, sivih, svjetloplavih ili crvenih dlačica, koje gotovo nemaju melanin. S druge strane, IPL zahtijeva nisku razinu melanina u koži, kako koža ne bi privlačila svjetlo, te uređaj nije pogodan jedino za vrlo tamnu kožu”, dodaje.

Idealna učinkovitost uređaja, stoga je, kada je kontrast između dlake i kože što veći, dok je korištenje Lumee IPL sigurno, bezbolno, ali i jednostavno.“Puls svjetlosti omogućen je tek kada se aparat prisloni direktno na kožu, gdje integrisani UV filter osigurava da svjetlost djeluje samo na dlačicu, ali ne i na kožu. Laserska zraka pogađa tačno melanin u dlaci, dakle ciljano samo korijen dlake tako da je aparat potpuno siguran za korištenje. Nakon što se odabere odgovarajući nastavak, aparat se prisloni na kožu i pritisne okidač. Ukoliko je aparat pravilno naslonjen na kožu, pod uglom od 90 stepeni, dobit ćete svjetlosni bljesak, a ukoliko nije aparat neće reagovati, što garantuje sigurno korištenje, dok prilagođena jačina svjetlosti tonu kože osigurava bezbolan tretman“, otkriva princip rada ovog uređaja dr. Stanojević i podsjeća da i sama koristi Lumea uređaj te kako je izuzetno zadovoljna rezultatima.

>>  NARUČI ODMAH I UŠTEDI <<

Korištenje Philips Lumea IPL uređaja i izlaganje suncu ili solariju 

Lumea IPL može se koristiti tokom cijele godine, i u ljetnim mjesecima, dok se određene preporuke prije izlaganja suncu trebaju poštovati.

„Kao i kod svih metoda uklanjanja dlačica, ne preporučuje se izlaganje suncu 24 sata nakon korištenja Lumee ili odlazak u solarij, dok ukoliko ste se već izlagali, savjetujem da sačekate 48 sati, pa tek onda uradite tretman“, ističe dr. Stanojević.

Posebno je Lumea IPL, otkriva naša sagovornica, idealno rješenje za one koji se godinama muče sa uraslim dlačicama i folikulitisom koji predstavlja zapaljenje korijena dlačice i koji se jedino može otkloniti epilacijom i dermatološkom terapijom.

Philips Lumea IPL uređaj mogu koristiti sve žene starije od 18 godina, dok za određena zdravstvena i stanja kože postoje sigurnosne preporuke i smjernice. Pa tako žene koje od ranije imaju vaskularne poremećaje prije upotrebe prethodno se trebaju savjetovati sa doktorom, dok žene koje imaju samo izražene vene mogu koristiti uređaj. Također, uređaj se smije koristiti na svim madežima koji nisu ispupčeni, ali ih je prethodno potrebno precrtati bijelom olovkom.

„Velike madeže koji su ispupčeni i one koji su prekriveni dlakom, koja je uglavnom svijetla, treba izbjegavati prilikom korištenja uređaja, dok je generalno Lumea bezbjedna i za kožu koja ima madeže jer UV filteri osiguravaju da svjetlosni bljesak djeluje samo na dlaku, a ne i na okolnu kožu”, ističe dr. Vesna Stanojević, uz savjet da se obavezno slijede sve preporuke korištenja koje se nalaze u detaljnim uputstvima upotrebe uređaja Philips Lumea IPL serije 9000.

Sjajan saveznik u borbi protiv dlačica s kojim se ostvaruju dugotrajni rezultati, uređaj koji štedi novac i vrijeme a ima jednaku učinkovitost kao i tretmani u salonima, Lumea mnogim damama brzo postaje omiljeni beauty gadget. Modernog dizajna, lagana i praktična, Lumea je zasigurno uređaj od kojeg ne odvajate ni kada ste na putovanjima, jer garantuje da u svaki novi životni trenutak zakoračite bezbrižno.

3 (2+1) godine komercijalne garancije na Philips Lumea IPL uređaj  

Ako ste nedavno kupili Philips Lumea IPL uređaj, registrujte ga na MyPhilips* kako bi ostvarili trogodišnju komercijalnu garanciju od dana registracije proizvoda. **

 REGISTRIRAJ PROIZVOD  |  USLOVI KORIŠTENJA GARANCIJE

*Prijavite se i registrirajte svoj Lumea IPL uređaj u roku od 90 dana od datuma kupovine.

**Dodatna garancija se odnosi na modele SC1994, SC1997, BRI950, BRI953, BRI956, BRI958, BRI957, BRI955.

>>  NARUČI ODMAH I UŠTEDI <<

 

Komentari

Vaša ocjena
Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
Prijavi se na newsletter i besplatno primaj najnovije vijesti iz svijeta tehnike.